Semester i Eritrea

Det är ibland lätt att se att många medier missar att lyfta fram de positiva sakerna i Eritrea, och endast fokusera på de negativa. Eritrea har en unik natur då landet gästar både ökenlandskap, djungel, savann och ett underbart hav. En av de minst kända delarna av Eritrea är Dahlak arkipelagen som är en grupp av 124 vulkaniska öar som har blivit en frihamn för många fiskar och andra arter.

Med sin strategiska plats så har ögruppen varit en väldigt viktig punkt för sjöfarare som åker från Medelhavet via Suezkanalen ut i Röda havet. Historiskt har ögruppen även varit väldigt viktig för pärljägare som jagat efter pärlor i musslor. Fyra av öarna är bebodda där Dahlak Kebir är turisternas huvudport till området. Idag är Dahlak arkipelagen ett stort naturreserv vilket gör att vattenälskande semesterfirare flockas till området.

Vattnet är kristallklart med en stor mängd olika fiskar, sköldpaddor, rockor och andra vattendjur. Det finns över 350 sorter att beskåda i de klara vattnen. Idag är ögruppen ett paradis för dykare och snorklare som kan ta del utav det väldigt orörda området där färgglada fiskar, stora korallrev och skeppsvrak finns att så. För att komma till området så är det enklast att åka till staden Massawa på kusten där båtar går till alla de olika öarna. Området är väldigt lugnt och i dagsläget är det vanligast att åka på dagsturer då hotell och annan ackommodation inte finns. Just nu byggs olika typer av dykresorts och hotell så om några år så kommer du som turist kunna ta del utav alla förnödenheter du vanligtvis tar del utav.

Älskar du kristallklart vatten, vita stränder och inte för turistförstörda områden så kommer Dahlaköarna att vara något för dig!