Lyssna på musik från Eritrea med Semhar Yohannes

Västvärlden har knappast ett forum för Eritreansk musik och då tycker vi att det är läge att faktiskt skapa en plats, mer än en liten del på www.youtube.com och det är något som vi verkligen ser fram emot. Vi tänkte först visa er ett par klipp och prata om vilken känsla som finns i musiken. Det är två nya låtar som kommer från år 2016 och alltså kanske inte heller den mest traditionella musiken från Eritrea. För övrigt är musik väldigt viktigt, det får ihop människor till en rytm och texten i låtar kan ha stark påverkan som politiskt, känslomässigt och samhällskritiskt. Därför kan det vara viktigt för alla typer av människor, från olika nationer och åldrar att utforska ny musik, som exempelvis Eritreansk musik!

Först ut är en musikvideo från Semhar Yohannes som med svängig melodi sjunger på nationalspråket och även om man inte förstår kan man hänga med i rytmerna. Trummorna i låten Wedi Mislene får en röra sig precis som Yohannes gör i den officiella videon och här visas också människor från Eritrea och mycket natur som är helt fantastisk. Musiken produceras under år 2016 av musikbolaget Halenga Records. Vad tycker du om Semhar Yohannes musikvideo?

Den andra låten som vi tänkte visa er är Negassi Tesfamariam, en eritreansk musiker som med sin nya låt Hanqewta får världen att vibrera. Musikvideo är regisserad av Yonas Mihreteabcminus och även här får vi se landets magiska natur, ängar och folket. Musikvideo börjar med en man som spelar flöjt som träffar en man som kommer med bil och han har en gitarr. Tillsammans spelar dem i fantastisk melodi och visar att det kärleken med musiken, till andra och naturen är underbar. Har man aldrig tidigare sett bilder på Eritrea är denna musikvideon något alldeles extra. Unika bilder naturen, djur och även städer, här har allt omfattats. Vad säger du om Negassi Tesfamariams video?