Tänkte komma med ett boktips idag. Blev tipsad av den här boken och tycker den här boken är helt fantastisk. Boken heter Väldigt sällan fin och är skriven av Sami Said. Författaren är född 1979 i Keren, Eritrea och kom till Sverige som tio-åring.

Boken handlar väldigt kortfattat om Noha, en ung kille med eritreanskt ursprung som först bor i Göteborg. Sedan flyttar han till Linköping där han ska studera religionsvetenskap. Han gillar att hålla sig för sig själv men så dyker Fredrik och Anna upp. Men som vanligt i livet kan det ta en helvändning när någon i ens närhet går bort och Noha måste åka tillbaka till Eritrea.

o6gnwnimz0h9a6fcqtkh

 

Det här är ett läsvärd bok som vi rekommenderar till just dig. Här nedan kan du läsa några recensioner som boken har fått.

 

”På ett alldeles eget språk och med oemotståndlig humor lyckas Sami Said förmedla den förvirring en blyg, ung man från Eritrea upplever i kontakt med det svenska samhället. … En rolig, omvälvande läsupplevelse.”
Ingalill Mosander, Aftonbladet

 

”Väldigt sällan fin” är en suverän debut av en hyperbegåvad författare. En distinkt berättarröst som snabbt skiftar mellan överdrifter och underdrifter vilket skapar en stillhetens skälvande dramatik.
Sydsvenskan

 

”Genuint begåvad och rolig debut … med skarp blick och rikt språk, som garanterat har mycket kvar att berätta.”
Tidningen Vi

 

”Sami Said lyckas vara underhållande samtidigt som han rör sig med små sanningar bland stora frågor och ämnen på så gott som varenda av de drygt 320 sidorna. Det är ingen dålig bedrift av en debutant.”
Situation STHLM