Som ett land med bred kust har Eritrea stora möjligheter att importera och exportera. Med enkla vägar till Europa, Mellanöstern, Indonesien och resten av Afrika är det inte konstigt att industrin är en av Eritreas största tillgångar. Efter service-sektor har vi industrin som den andra största och det är inte särskilt konstigt. De är speciellt två olika typer av industrier som Eritrea sysslar med.

Produktion och tillverkning är en av de största industrierna som är placerat i huvudstaden Asmara. I både små och stora lokaler och fabriker tillverkar man konsumentprodukter såsom glas, bomull, textil, likörer och andra drycker. På senare år när det byggs nya fabriker så produceras även marmor, återvunnen plast, metall och gummivaror. Landets produktionsindustri har en någon förhindra utveckling och tillväxt på grund av låga investeringar, föråldrade maskiner och bristande kapacitet i ledningen.

Den andra är Eritreas gruvindustri som är relativt liten idag men med stor potential att bli större. I gruvorna finns tillgång till mineraler bland annat baryt, fältspat, guld, bergsalt och marmor. Mellanöstern och Europa hade gärna tagit del av Eritreas olika mineraler om industrin hade utvecklats. Eritrea har tyvärr inte den ekonomiska eller företagssamma självständighet att kunna investera och tar därmed hjälpa av olika företag runt om i världen. Länder som hjälper Eritrea är bland annat Australien, Kanda, Frankrike och Sydkorea. Exporten av mineraler räknades in för 12 miljoner dollar år 1998 och har som sagt stor potenial att få större tillväxt.

Eftersom Eritrea är ett relativt stängt land har de ganska svårt att få landets ekonomi att gå ihop då samarbetet med import och export med andra länder brister. Vilket man kan förstå andra länder, Eritrea kallas Afrikas Nodkorea vilket kan vra jobbigt att samarbte med. Symboliken kan dras tillbaka till gruvorna som man inte kanske riktigt kan vågar gå in men som är fulla med värdefulla ting. Ni kanske inte känner till just den symboliken, men det finns fler.

Känner ni igen när telefonen ringer som visar ett nummer som ni inte känner igen och ni bara vet att det är en telefonförsäljare som vill sälja er något som ni inte vill ha. Hur svårt det kan vara att faktiskt låta bli att svara och därefter försöka komma ur trasslet. Eller kanske känner ni igen hur ni letar efter spel på internet men inte vet vilket som är bäst eller smartast siten att spela på? En djungel av spel och spelautomater som man inte vet vart man kommer sluta. Vi har pratat om metaller, återvunnen plast och visste kan de vara svårt att veta hur man ska göra och på vilket sättet det faktiskt gör skillnad. Att göra saker och följa regler utan förståelse kan kännas som en ordentlig labyrint.

Men som tur är finns det folk som kan hjälpa dig ut ur detta mörker och förvirring. Vill du sätta upp försäljarna mot väggen och få reda på vilka dem är? Hemsidan  www.telefonforsaljare.nu kan hjälpa dig med att ta reda på vilka företag som följer dig. Vill du ha strukturerat vilka online spels sidor som är bäst? Siten CBT – CasinoBonusToppen.se kan hjälpa dig med det! Vill du veta vad som sker med vårt avfall och vår sortering, här kan du finna dina svar här. Vill du veta mer om gruvor, industrin och påverkan av den stängda diktaturen? Besök  www.nationasencyclopedia.com och fortsätta besök oss!