e

Den eritreanska befolkningen i Sverige ligger på cirka 20 000 invånare. Många av dem tvingas att finansiera diktaturen Eritrea med en så kallad diasporaskatt. Diasporaskatt är en illegal indrivning av pengar. Ett kriminellt beteende som staten Eritrea kommer undan med. FN och den Europeiska unionen blundar åt detta märkliga skatt. Skatteindrivningen inbringa stora summor pengar och en är en central inkomstkälla för Eritrea.

Diasporaskatt fungerar på det viset att Eritreanerna måste betala 2% av sin bruttoinkomst till regimen i sitt hemland. Detta trots att det inte bor eller jobba i Eritera. Om det väljer att inte betala diasporaskatt blir det bestraffade eller hotade på olika vis. Själva indrivningen sker av Eritreas ambassader och detta görs med indrivnings-attityd som du brukar kunna se i gangsterfilmer. Förutom denna bedrövliga tilltag från regimen så tvingas flera tusentals eritreaner dubbelskatta eftersom landet saknar skatteavtal med Sverige.

Trots olika FN-resolutioner och andra tilltag händer inget. Dels för att det inte tas i rejält utan hela situationen ska utredas, vilket betyder att de egentligen inte vill ta tag i det problemet ordentligt. Det är dags att Sverige ryter ifrån, det är dags att Europa gör detsamma och även resten av världen. Detta är inte okej samt att detta är betydande medel för regimen. Stryps den inkomsten kommer det blir svårare för regimen att styra. Eller åtminstone vad man kan hoppas på.

Politiker sluta blunda och börja med sanktioner.