Yonas Welderufael_3

Sedan i januari har förföljelsen av kristna i Eritrea värre än någonsin och det fortsätter att öka enligt kristna ledare i landet. Människorättsorganisationen Amnesty International fortsätter att rapportera om brott mot de mänskliga rättigheterna från den eritreanska regimen. Det finns inget speciell händelse att peka på varför förföljelsen av dem kristna i Eritrea har ökat trots det har det skett många gripande.

37 kristna studenter plus fem män i en kyrka i Asmara greps så sent som förra veckan vilket innebär att det under 2015 har gripits 191 kristna personer. Enligt visa rapporter hävdas det att totalt är 1 200 kristna som sitter inspärrade i landet. Det är en siffra som kommer öka och det verkar som att siffran kommer öka i ännu raskare takt sedan tidigare. Under år 2002 stängde den eritreanska regimen ner alla protestantiska kyrkor och pingstkyrkor som inte som ansökte om registrering och det är sedan dess som regimen har bevakat kyrkorna i landet väldigt noggrant.

Värt att tillägga är att dem kristna inte enbart har drabbats av förföljes detta gäller enormt stora delar av befolkningen.