Eritrean-priest-Mu_3463322b

Imorgon klockan 11.00 avgörs det vem som får det Nobels fredspris. Fredspriset känns verkligen som ett pris på tapeterna i år. Vem är det som kommer vinna fredspriset egentligen? Det finns ett par intressanta namn med på listan och en av favoriterna till att ta hem detta ärofyllda pris är Mussie Zerai.

Mussie Zerai är en katolsk präst från Eritrea. Mussie Zerai har under flera år drivit hjälpverksamhet riktat mot och för nordafrikanska flyktingar. Mussie Zerai är en mycket värdig vinnare, hoppas verkligen att det är han som får mottaga priset imorgon. I och med den alarmerade situationen som försiggår runt Medelhavet med dess alla båtflyktingar så är detta även ett utmärkt tillfälle för Nobelkommittén att belysa detta problem.

Förutom det så borde en sådan stark person som Mussie Zerai höjas till skyarna. Mussie Zerai är en person som vågar stå upp för människovärdet trots svårigheterna som flyktingströmmar globalt, den växande nationalismen samt förtrycket i hemlandet. Hoppas verkligen att Mussie Zerai tar hem det.