Henok Goitom

Skytteligaledaren i den svenska fotbollsallsvenskan Henok Goitom, vill spela i landslaget. I inte det svenska landslaget utan Henok Goitom vill representera Eritreas landslag. En mycket glad nyhet för alla eritreaner. Henok Goitom är idag 30 år och har spelat i La-liga bland annat och idag dominerar han forwardspositionen i Allsvenskan.

För att Henok Goitom ska ha möjligheten att spela för det Eritreanska landslaget behöver han gå igenom en process. Henok Goitom skriver på Twitter, att han hoppas att FIFA accepterar hans ansökan. Anledningen till att Henok Goitom väljer att representera Eritrea är för att han fick en uppenbarelse förra veckan och han ville vara med och hjälpa landslaget.

Eritrea börja kval till VM 20018 i oktober och i första rundan möter Eritrea Botswana i ett dubbelmöte. Hoppas verkligen att FIFA säger ja, dock är det synd för det svenska landslaget om FIFFA säger jag för då får Henok Goitom inte representera det svenska landslaget. Henok Goitom har tidigare spelat för dem olika svenska juniorlandslaget. Så fort man har spelat en A-landslagskamp för ett en nation får man inte representera ett annat land.

En dunderheta Henok Goitom till VM-kvalet hade varit en dröm, kom igen nu FIFA!