Afrika antilop

Afrika är en sanslöst stor kontinent som består av ett otal länder från norr till söder. Här finns allt från Saharas öken till vidsträckta vidder och tät mystisk djungel. Tyvärr är det många delar av denna stora kontinent som är direkt farlig att resa till och något man bör kolla upp för respektive land. Vi tänkte ta en tur och kika på de djur som finns kvar i Afrika genom att dra på en liten Safari.

Höga berg och vilda djur

Kenya är en republik och ligger i Östafrika. Huvudstad och största stad är Nairobi, lite spännande är att Kenya även befinner sig på ekvatorn. Även om Kenya är ett känt turistmål, så gäller det även här att kolla om det är säkert att resa dit. Säkerheten är något som har varierat och ibland finns det större hot-läge och fara att resa till Kenya.

Förutom en safari, har det även blivit populärt att bestiga Kenyas högsta berg som är Kilimanjaro. Det ska sägas att detta verkligen inte är något för den som vill ligga på latsidan, det är mycket krävande och det krävs en riktigt bra grundkondition. Dessutom kan man bli tvungen att bryta p.g.a. höjden eller om man drabbas om montezumas hämnd, med andra ord magsjuka.

lejon

Masai Mara är det stora viltreservatet som är beläget i de sydvästra delarna av Kenya. Masai Mara gränsar även till Tanzania och där går viltreservatet över att heta Serengeti istället. Här finns det många operatörer som tar med dig på en safari. Om man inte har någon budget, så finns det gott om lyxiga alternativ. Allt är visserligen relativt dyrt, men man kan välja en tält-safari, i lite mindre regi med överkomliga priser. Det är en helt fantastisk upplevelse och jag lovar att du inte kommer att glömma din första Zebra. I början är man otroligt intresserad och fascinerad av alla djur, men till sist blir de mer ”vanliga” djuren som olika hjortar, antiloper och zebror lite tråkiga. Självklart vill man uppleva synen av de väldiga elefanterna, eller savannens smygande lejon. Noshörningar och krokodiler går inte heller av för hackor.

Passa på att besök en genuin Masai-byn på samma gång, där du får träffa en av Kenyas stammar, som lever i lerhyddor och vallar sin boskap. Många av Masaijerna är även duktiga guider, som vet precis var de ska leta för att hitta de djuren står på listan över ”The Big Five”

Zebra svartvitt foto